Szkoły i przedszkola

Indywidualne potrzeby każdego „Małego Klienta”

Rewelacja Catering poleca usługi w zakresie żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, nasze posiłki przyrządzane są zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zapewniamy w pełni profesjonalnie skomponowany jadłospis przygotowany we współpracy z Technologiem Żywienia i Panią Dietetyk, kierując się indywidualnymi potrzebami każdego „Małego Klienta”.

Posiłki dla dzieci tworzymy w oparciu o wieloletnią współpracę z dostawcami różnorodnych towarów, jakość oraz autentyczność pochodzenia jest przez nas sprawdzona i w pełni satysfakcjonująca:

» Zrezygnowaliśmy ze wszystkich przypraw zawierających szkodliwy glutaminian sodu.

» Zwracamy bardzo dużą uwagę na jakość mięsa i jaj. Używamy tylko certyfikowanych jaj i kurczaków z wolnego wybiegu.

» Ze względu na dużą zawartość zakwaszających organizm puryn zrezygnowaliśmy z gotowania zup na wywarach mięsnych.

» Nasze zupy gotowane są wyłącznie na wywarach z warzyw i ziół z dodatkiem masła klarowanego lub oleju rzepakowego.

» Produkty, z których tworzymy menu dla dzieci nie zawierają syntetycznego syropu glukozowo – fruktozowego, który przyczynia się do otyłości i powstawania cukrzycy u dzieci.

» Do słodzenia używamy małych ilości cukru lub w ekomenu wyłącznie nierafinowanego cukru trzcinowego;

» W miarę możliwości technologicznych, do przygotowania naszych potraw używamy nierafinowanych pełnowartościowych produktów zbożowych. Używanie tego typu produktów w pełni zaspokaja zapotrzebowanie dzieci na błonnik oraz witaminy, makro- i mikroelementy.

» Mniej lubiane produkty typu szpinak czy brukselka , staramy się „przemycać” dzieciom w akceptowany przez nie sposób serwując np. szpinakowe kluseczki, zapiekanka makaronowa z szpinakiem;

» W naszej kuchni używamy tylko dobrych tłuszczów, a w przeważającej części są to: masło klarowane, oliwa z oliwek, olej rzepakowy.

» Do pieczenia nie używamy żadnych syntetycznych margaryn;

» Przykładamy bardzo dużą wagę do wybierania produktów bez sztucznych barwników, polepszaczy i konserwantów;

» W miarę możliwości do przygotowywania posiłków używamy produktów regionalnych i sezonowych (np. sezonowe owoce i warzywa);

» Posiłki przez nas przygotowywane, dostarczają dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych a jednocześnie są smaczne i akceptowane przez dzieci.

» Stworzyliśmy program z pokazami kulinarnymi dla dzieci z udziałem naszego kucharza oraz
Serię wykładów dla rodziców i dzieci z udziałem dietetyka.